top of page
Search

COVID-19 Measurement Statistics week 47

Reeds van het begin van de covid crisis maak ik me druk over de manier waarop Sciensano, de experten en de media ons halve waarheden verkondigen. Telkens wordt het aantal positieve testen opgegeven zonder te spreken over het aantal gemaakte testen. Hoe meer testen, hoe meer mogelijks positieve, dus subjectieve informatie.

Daarom heb ik de gegevens van de website van Sciensano gedownload en zelf de berekening gemaakt van het percentage positieve testen, wat volgens mijn inzien de enige objectieve parameter is in de context van de testen.

Hier zien we ook de testen per regio. Dit is nuttige informatie om te zien waar vooral men de genomen maatregelen moet controleren om ze te handhaven.

Wat trouwens opvalt is dat in Vlaanderen veel meer getest werd dan in Wallonië.

Het is absoluut niet mijn bedoeling een wig te drijven tussen Vlaanderen en Wallonie, maar we moeten ook niet naïef zijn.

Om de tabel met de bevolkingsaantallen en % positieve te objectiveren zouden we moeten weten hoeveel unieke personen getest zijn, want alleen al in de medische sector worden dezelfde personen meerdere malen, of regelmatig getest!

Ik sta open voor commentaren en andere inzichten.

87 views0 comments

Comments


bottom of page